Wat vliegt de tijd - Reisverslag uit Ubud, Indonesië van Sharon - WaarBenJij.nu Wat vliegt de tijd - Reisverslag uit Ubud, Indonesië van Sharon - WaarBenJij.nu

Wat vliegt de tijd

Door: Me

Blijf op de hoogte en volg Sharon

03 Augustus 2013 | Indonesië, Ubud

Deze week is ook alweer bijna om. Woensdag had ik als dag gekozen om even bij het zwembad te gaan liggen. ' s Ochtends was het hartstikke lekker weer met een warme zon. 's Middags was dat zonnetje dus lekker weer weg en werd deze vervangen door 'hier en daar' een bui. 'Hier' was dus bij het zwembad waar ik die middag lag. Me scheel betaald aan een Balinese koffie die op de meeste plekken nog geen euro kost maar daar bijna 2,50. Ik dacht dat ik flauw viel. Jullie hoor ik nu al lachen, maar voor hier was het dus gewoon belachelijk duur. De avond weer op de gebruikelijke manier afgesloten. Bintang bij Kopi Desa. Op woensdag Ubud in om op jacht te gaan naar een nieuw onderkomen voor het volgende weekend. Klinkt wel leuk om te zeggen dat ik volgende week zaterdag 'het huis uit' moet. Na een tip voor een pension en gewapend met een tekening van de straat, op zoek in Ubud. Was gelukkig makkelijk te vinden alleen het pension heeft in 6 weken tijd haar prijzen verhoogd met bijna het dubbele. Dit vond ik beetje te gortig en heb dus vriendelijk bedankt. Op jacht naar een volgende. Ergens binnengelopen maar die was ook aardig duur. Op straat riep iemand ineens 'room' en toen riep ik terug 'yes'. Meegelopen door een smal straatje waar je uitkwam bij de rijstvelden waar het pension aanligt. Prima dus, kamer gezien, vriendelijk gelachen en uiteindelijk ook nog wat van de prijs af kunnen krijgen. Nog een half uurtje met die man staan praten en ik maar mijn best doen om te onthouden waar het pension is, zodat ik het volgende week nog kan vinden. Nummers uitgewisseld en ik was nog geen uurtje daar weg of ik kreeg al een sms. Hij wilde me Sidemen wel laten zien. Dat is ongeveer 2 uur rijden vanaf Ubud bleek bij wat navragen. Wel heel mooi. Volgens mij had die goede man alleen maar een scooter en ik zie mezelf niet 2 uur achterop een scooter zitten, dus ik heb vriendelijk bedankt voor zijn uitnodiging. Gebakje gegeten en meteen volgens mij mijn kleine teen in de kreukels. Gestoten aan een tafelpoot. Bij de voetmassage zag ik ineens een bloedblaartje en die dame maar trekken aan mijn tenen. Pffff. Gelukkig zat ik daar, want het regende hier weer complete watervallen. Echt niet normaal. Met de taxi dus maar naar huis. Leuk zitten praten met de chauffeur en aardig wat te weten gekomen voor zover ik natuurlijk zijn Engels kon begrijpen. Zoals de uitspraak van het Balinees (overigens niet de doen hoor), het Bahasa, de kasten die ze hier ook hebben net als in India. En dan bedoel ik niet de kasten zoals wij die binnen hebben staan. De ceremonies die ze hier om de haverklap hebben, de Balinese kalender. Heel leuk allemaal.
Vandaag is het dus alweer vrijdag en ben ik de rijstvelden in geweest. Weer een paar mooie foto's kunnen maken. Geen idee waar ik zou uitkomen dus gewoon maar de weg gevolgd. Het heeft me de hele middag beziggehouden. Alle taartjes die ik hier eet zijn er wel weer af. Ik was even bij de kapper binnen gelopen om te vragen of ik een haircut kon krijgen. Maar nee hoor, ze had al een customer. Vriendelijk terima kasih gezegd en bij de eerstvolgende naar binnen geschoten. Ik mocht plaatsnemen op een stoel waar ik thuis ook in lig bij de schoonheidsspecialiste en toen lekker mijn haartjes laten wassen. Keurig gekapt en mijn haar in de plooi geföhnd. Ze zag wel dat mijn grijze haren weer aan het doorkomen waren en maakte daar wel een opmerking over. Ook dat ik zoveel haar had en dat het lang duurde met föhnen. Nog een hoofdmassage gehad en met een paar foto's rijker en 8 euro armer stond ik na een uur weer buiten. Heb haar plechtig beloofd dat ik de foto's haar zou mailen.Vond ze wel leuk, zei ze. Nou weet je dat hier nooit omdat ze altijd uitermate vriendelijk blijven en geen nee zeggen. Vanavond maar weer aan een biertje en dan is hier de week weer om. Vandaag weer even naar de rijstvelden en vanavond even op stap in Ubud. Voor morgen nog geen plannen. Lekker hoor!! Voor jullie allemaal een heel fijn weekend!!

• 03 Augustus 2013 - 06:10

Jos Zantman:

hoi Sharon....wanneer komt je boek uit? Je schrijft echt geweldig leuk! Wat leuk al die belevenissen van je, ik ben bijna (bijna hoor!) jaloers op je! Niet echt hoor, want maandag ga ik met Clement 2 weken naar de Franse Alpen, lekker in de bergen rondjes draaien!
    Ik heb momenteel logees, en nu zit die kleine meid van 4 (Noor) op mn schoot zgn. 'mee te lezen' en wil ze alles weten!
    Ik hoop dat je nieuwe onderkomen goed bevalt en dat je het natuurlijk uberhaupt nog kan vinden haha...tomtom voor voetgangers misschien?
    Nou Sharon, nog heel veel plezier daar...Noor wil Dora-spelletjes doen op de computer...zo gaat het he met een gezin met kleine kinderen :-)......
    Veel plezierrrrr !!!!!!!!!!1
    liefs van Jos

• 03 Augustus 2013 - 10:23

Cindy:

Hey, het is dat je het zo druk hebt daar, anders is boek schrijven goed idee. Zit in de familie zullen we maar zeggen. Gaat je goed af. Tijd vliegt, ik geloof inmiddels niet meer dat je je open ticket gebruikt om eerder terug te komen haha.

• 03 Augustus 2013 - 21:56

Joost:

Hoi Sharonneke,
    Wat is dat toch gezellig om jou reisverslag te lezen. Heerlijk nu zelfs na terugkomst in Nederland je s'avonds tot laat lekker buiten kan zitten met een wijntje,biertje,prosector of roseetje. Ben benieuwd of het nieuwe onderkomen je gaat bevallen en de eigenaar, die zich al de prins op......... Voelt zich op afstand weet te houden. Wij gisteren heerlijk reisje gehad in precies 4 uurtjes van deur tot deur. Daline 3 uur later vanaf ook Girona door naar Mallorca. Zwaar leven voor de 6e week vakantie. Ze was ook ietwat verdrietig want wilde eigenlijk graag met ons mee naar huis maar zoals de appel van de boom.... Ze heeft het nu alweer top naar haar zin. Hier in N heerrlijk weer, gisteren 36 graden vandaag 26 en morgen 29. Dat is dan ook het laaste dagje voor weer een "nieuwe" start bij IAK. heb tijdens vakantie iedere dag alle mails bijgewerkt en waar nodig telefonisch wat bijgesprongen dus kom niet voor een berg werk te staan. Pffff blijf nog maar even lekker genieten daar in Bali, tot schrijfs

• 04 Augustus 2013 - 14:28

Ingrid:

He Sharon,

Het is elke x weer leuk om je verhalen te lezen. Je hebt wel wat pech met het weer als je gaat zonnen, maar je zal toch wel bruin worden :) Succes met het terug vinden van je nieuwe slaapplek en nog veel plezier met alles wat je gaat doen. Ben benieuwd naar de verhalen die nog gaan komen.
    Groeten Ingrid

• 05 Augustus 2013 - 09:03

Bente:

Hi Sharon,

Geweldig, wat een avontuur, zeg! En die foto van dat zwembad lijkt een klein beetje op het hotel in n heel klein dorpje (Blayu) ongeveer 20 km van Ubud vandaan waar ik getrouwd ben..... Zo te horen heb je het prima naar je zin. Veel succes in het nieuwe onderkomen.

• 05 Augustus 2013 - 10:18

Monique:

Hoi Sharon,
    Als ik de foto van de mansion zie begrijp ik wel dat het goed vol te houden is.
    Ik heb toch even het drankje Bintang gegoogled (had er nooit van gehoord) maar nee hoor, geen exotisch drankje maar een pilsje :-).
    Gelukkig is de zomer hier nu ook goed begonnen en kunnen wij 's-avonds buiten nog genieten van een koel drankje.
    De mansion denken we er dan wel bij.
    Geniet van alles en banyak menyenangkan.

Verslag uit: Indonesië, Ubud

Vrijwilligerswerk Bali en rondreizen op Java

Eindelijk gaat na een aantal jaren het te roepen, een langgekoesterde droom in vervulling. Ik ga voor langere tijd naar het buitenland. Om zin te geven aan mijn reis, heb ik me aangemeld om vrijwilligerswerk te doen. Natuurlijk denk ik ook een beetje aan mezelf en start de week met een oriëntatieweek. In deze week ga ik een hele week kennismaken met de Balinese cultuur. Ik ga toch wel andere dingen doen dan tijdens mijn vakantie op Bali vorig jaar in mei; een workshop batik painting, een paar lessen Balinees, workshop flower offering en een bezoek aan een heilige tempel. Tempels heb ik al wel genoeg gezien maar hoort er wel een beetje bij. Dan start ik met drie weken vrijwilligerswerk wat inhoudt dat ik Engelse les ga geven op een school aan kinderen die variëren van de leeftijd van 3 jaar tot 18 jaar. Het ziet er nu naar uit dat ik deze periode nog wel zal verlengen, maar dat doe ik dan wel ter plaatse om nog wat vrijheid te houden. Ik sluit af met een yoga/meditatieweek. Een weekje in de meest onmogelijke poses proberen om zen te worden. Ik ben benieuwd hoe en of dat gaat lukken. Maar het vooruitzicht vind ik al helemaal leuk. Deze vijf weken 'woon' ik in een vrijwilligershuis met andere vrijwilligers met ook andere nationaliteiten.
De laatste periode van deze weken ga ik afsluiten op Java. Ik wil heel graag naar Jakarta om te kijken of ik nog terug kan vinden waar mijn vader (en voorouders) hebben gewoond. Dan naar Cibadak om te kijken wat er nog over is van de kalkbranderij die niet meer in werking is. Gewoon om de simpele reden dat de kalk op is. Dan nog naar Yogyakarta en verder zie ik het allemaal wat er op mijn pad komt.
Ik ga proberen, als de internetverbinding het toelaat, deze site proberen een beetje bij te houden zodat jullie kunnen zien wat ik doe, hoe ik het vind en waar ik uithang.
Ik heb er ontzettend veel zin in, maar vind het ook ontzettend spannend. Voorpret noem ik het maar......