Laatste week juf zijn
Door: Me
Blijf op de hoogte en volg Sharon
27 Juli 2013 | Indonesië, Sanur
Donderdag weer een leuke lesdag gehad met de kindjes. We hadden er een nieuwe student bij. Een manneke van een jaar of twee. Volgens zijn zus was hij vijf jaar maar daar geloofden we allebei niets van. Wel een leukertje om te zien en hij zat ook steeds te kijken. Onze laatste dag was toppie. In de ochtend even naar de Bintang (supermarkt) gelopen om daar iets leuks te zoeken voor onze laatste schooldag. We hebben schriftjes gekocht van Angry Birds waar we hun naam op geschreven hebben. Binnenin hadden we geschreven dat ze goed moesten oefenen en dat we ze zouden missen. Op school aangekomen kregen we van de kinderen weer bloemen en veel knuffels. Na onze geshop hebben we nog even bingokaarten gemaakt. Oh ja, voor mezelf nog nieuwe slippers gekocht want de slippers die ik had meegenomen vielen al na een week bijna uit elkaar. Als eerste speelden we hangman op school en daarna hebben we woorden op het bord geschreven waarbij we letters weglieten. Sommige woorden in het Bahasa zijn hetzelfde als in het Nederlands. Ik had knalpot opgeschreven en dat leverde een hoop gegiechel op. Tijdens de bingo zat er een meisje te huilen. Wij hadden allebei geen idee waarom. Bleek later dat ze jaloers was op andere kinderen omdat ze geen bingo had. Tijdens de pauze plakken de kinderen haast aan je en sommigen moesten huilen. Toen we weggingen kregen we weer de bekende high-fives met hele tranendallen. Grappig wel dat er ook een paar zeggen ' see you tomorrow' tussen hun tranen door. Geen idee wat het betekent dus. Na school vlug naar huis om mijn spullen in te pakken voor een weekendje Sanur. Daar zit ik nu dus. Een huisje op een gooi van het strand. Lekker hoor! Volgende week ben ik lekker vrij en kan ik heerlijk naar Ubud. Lekker een beetje rondwandelen, massage meepikken en kijken wat er nog meer voorbij komt. Maandag eerst even een Balinees van onze stamkroeg Nederlands leren. Hij kan al wat Nederlands maar wil heel graag oefenen. Aangezien ik dan toch niets heb vaststaan, leek me dit wel leuk. Het vrijwilligerswerk gaat dus gewoon nog even door. En zo kom ik hier mijn tijd wel door. Ik ben nu ongeveer drie weken weg. Bij een normale vakantie zou ik nu dus al op weg naar huis zijn. Eerlijk gezegd, ik moet er niet aan denken. Ik heb het hier zo ontzettend naar mijn zin dat ik het dadelijk jammer ga vinden dat ik wegga uit Ubud. Nog geen idee wat ik dan ga doen of waar ik naar toe ga. Ik ben thuis vergeten om mijn plannetje dat ik thuis had gemaakt te printen. Beetje oenig, maar ja. Ik improviseer wel wat. Ik wil nog wel even naar Candidasa en voor de rest geen idee. Misschien toch ook nog even naar Kuta. Ik laat het allemaal maar over me heen komen. Geniet in NL nog van het mooie weer. Ik ben voorlopig nog niet terug, dus het mooie weer blijft voor jullie nog wel even ;).
Liefs aan iedereen!
27 Juli 2013 - 07:48
Joost:
Hallo Sharon,
Gelukkig kan ik nu je reisverslag weer lezen (openen), de techniek op mijn Ipadje heeft me een tijdje in de steek gelaten. Hartstikke leuk moet lezen hoe het je op Bali vergaat.
Die kids gaan jou straks nog missen en jijden waarschijnlijk ook.
Hier alles prima. Zijn na top verblijf in Lissabon en Porto afgelopen dinsdag via Barcelona op ons vertrouwde adresje in Ma's Nou aangekomen. Inmiddels zijn de 2 "schoonzonen" ook aangesloten en zit de jeugd in het gezinsappartement en zijn Eef en ik verhuist naar een knus klein stulpje met uitzicht op de zee. Vele bekenden/vrienden hier. Vandaag wordt helemaal een dolle boel. Mijn broer Frank met gezin komt voor 2 dagen over uit de Pyreneeën en de broer van Eef; Wieger komt ook een week op dit complex. We gaan het allemaal weer ervaren.
Heel veel groetjes van alle vdHoefjes x
27 Juli 2013 - 22:25
Natalie:
hoi Sharon,
Wat vliegt de tijd zeg. Drie weken alweer. Fijn om te lezen dat je het naar je zin hebt. Ben ik heel blij mee. En fijn om zo toch een beetje met je mee te leven/lezen. Heel leuk! Ik heb inmiddels ook al een weekje vakantie. Lekker thuis klooien we wat aan en genieten we van het mooie weer en elkaar. Dat houden we nog wel even vol :-)
Veel plezier met al je avonturen.
x natalie -
28 Juli 2013 - 13:21
Marie-José Blankers:
Hoi Sharon,
Teruggekomen van vakantie je verslagjes allemaal gelezen. Heel leuk om te lezen! Fijn dat je het zo goed naar je zin hebt.
Geniet nog!
Groetjes, Marie-José -
28 Juli 2013 - 14:38
Arnoud:
Hoi Sharon,
Wat een leuke reisverslagen en wat een mooie manier om zo'n land te beleven. De tropen, hoewel af en toe wel erg warm, is volgens mij helemaal aan jou besteed. Bintang erbij (ik zie dat zelfs de supermarkt Bintang heet), heerlijk. En af en toe pasta in plaats van rijst, maar dat is in Ubud geen probleem.
Geniet ervan!
Arnoud -
30 Juli 2013 - 10:02
Ellen B:
Ha Sharon
Wat een schitterende verhalen. Ik lees het met veel plezier en fijn dat alles zo goed gaat.
Al weer drie weken om zeg. Gelukkig nog ff voor de boeg,
grt, Ellen -
03 Augustus 2013 - 15:37
IngridvD:
Me like the bling bling shoes :-)))