Weer fris en fruitig - Reisverslag uit Ubud, Indonesië van Sharon - WaarBenJij.nu Weer fris en fruitig - Reisverslag uit Ubud, Indonesië van Sharon - WaarBenJij.nu

Weer fris en fruitig

Door: Me

Blijf op de hoogte en volg Sharon

12 Juli 2013 | Indonesië, Ubud

Gisteravond weer in Kopi Desa te vinden. Beetje blijven plakken. Kwam door de Bintang die meer dan prima smaakte. Eentje speelt hier ook gitaar dus we hebben lekker liedjes gezongen. Heel grappig wel die digitale wereld waar we in leven. De meesten hadden hun telefoon voor de songteksten. Niet meezingen was dus geen optie. Lag om 3 uur in bed. Wel heel gezellig. Gezellig met andere vrijwilligers. Zo leuk. Contact maken gaat heel makkelijk hier. Dit weekend heb ik besloten om het fort te verdedigen en blijf dus lekker thuis. Tip gekregen van een andere vrijwilliger om naar The Mansion te gaan. Dat is een Spa & Resort hier. Na de foto's wilde ik daar naar toe. Foto's die ik gezien heb, konden zo uit de brochure komen. Zo mooi!! Ga ik me meteen laten verwennen met een massage en even de nageltjes laten doen. Even niets dus. Verder wil ik nog wat winkelen in Ubud. Vanochtend zijn we naar de Holy Temple geweest. Je kunt daar in een bassin 'zwemmen' waarbij je een ritueel uitvoert bij een stuk of 10 stralen. Je begint met een kort gebedje dan maak je 3x je haar nat, dan 3x je gezicht en dan 3 slokken water drinken. Je gaat het water in met sarong en je kleding want je moet decent gekleed gaan. Daarna kleed je gemengd weer om. Heel apart. Toen we terug waren even een uiltje geknapt en de rijstlunch overgeslagen. Daarna zijn we naar een school geweest om even een eerste indruk op te doen. Leuk al die kindertjes die allemaal heel blij reageren om de nieuwe vrijwilligers te zien. Allemaal zwaaien natuurlijk. Kinderen gaan hier in principe alleen in de ochtend naar school en ook op zaterdag. 's Middags naar school is wat vrijblijvender. Vanavond hadden we frietjes!!! Mmmm, de frikadel/kroket is hier dan de pisang goreng. Anders, maar ook lekker.
Wat is hier leuk; het snelle contact, geen haast, geen boodschappen hoeven doen en niet te hoeven koken, de geur van wierook overal. Wifi, zodat ik jullie een beetje mee kan nemen.
Wat is minder; de regen de eerste dagen en ....?
Vanmiddag onze kunstwerken (batik) gekregen. Toch wel leuk geworden en trots op mijn crea-bea momentje.
Leuk zijn jullie reacties. Het is dan ook leuk om jullie op de hoogte te houden. Als jullie iets willen weten, laat het dan weten. Er gebeurt hier zoveel en er gebeuren zoveel leuke dingen dat het lastig is om te kiezen wat te schrijven. Ik hoop dat jullie nog steeds mooi weer hebben in NL en kunnen genieten, zeker als je vakantie hebt. Dus voor iedereen die vakantie heeft; een fijne vakantie!! Tot een volgende keer.
Liefs, Sharon

• 12 Juli 2013 - 14:33

Monique:

Hoi Sharon,
    Klinkt goed, even ontspannen in een luxe spa :-)
    Relaxen op zijn tijd is ook nodig.
    Veel plezier met lesgeven aan de kindertjes.
    groetjes en veel plezier

• 12 Juli 2013 - 15:01

Annette:

Ha Sharon, leuk om je reisverhalen te lezen! Je maakt zo bijzondere dingen mee, hè? Je batik creatie is erg mooi geworden :) Geniet nog heerlijk van het kalme leven, het lekkere eten en de leuke ervaringen! Veel plezier nog en hou ons op de hoogte!

Lieve groetjes, Annette

• 12 Juli 2013 - 17:38

Maryska:

Hai Sharon,
    Lekker hoor dat is pas genieten. Leuk om al je verhalen te lezen :-)
    Veel plezier Maryska

• 12 Juli 2013 - 18:27

Gerard:

Hi Sharon,

Goed te horen dat je het naar je zin hebt, goede keuze geweest dus !!
    Het weer is hier nog steeds goed hoor, deze week wat minder maar het wordt nog mooier geloof ik. Je had weer gelijk :-).
    Nog heel veel plezier daar !!

Groetjes, Gerard.

• 12 Juli 2013 - 20:32

Rob:

Selamat Tidor,

Ja,ja een heel andere wereld aldaar, alhoewel de commercie ook op Bali flink bezig is.
    Gelukkig vind je daar nog het echte leven en de vreugde die de mensen in de contacten uitstralen. Zal ongetwijfeld door het geloof komen. Je voelt je goed daar dus geniet er vooral van
    Rob

• 12 Juli 2013 - 22:23

Cindy:

Hey Sharon,
    Volgens mij al aardig gewend daar inmiddels. Leuk te lezen hoe het daar met je gaat. Foto`s ook altijd leuk! Lekker rustig aan doen van het weekend, volgende week moet je aan het werk daar.
    Groetjes

• 13 Juli 2013 - 20:53

Anneloes:

Lieve nicht!
    Ik loop bijna naast je, zo goed zie ik het voor me. Het is natuurlijk wel heel lang geleden dat ik daar liep (1996). Ik schrok toen ik de documentaire van Adriaan van Dis zag - zó toeristisch geworden. Voor het eiland alleen maar goed, dat wel. En alles is relatief, want oma wilde in '96 al niet meer naar Bali omdat ze het zo druk vond.
    Goed, maar ondertussen loop je daar. Ik ben heel benieuwd hoe het straks gaat met lesgeven.
    Heel veel plezier en veel succes,
    liefs uit Frankrijk (waar hard gewerkt wordt)
    Anneloes

Verslag uit: Indonesië, Ubud

Vrijwilligerswerk Bali en rondreizen op Java

Eindelijk gaat na een aantal jaren het te roepen, een langgekoesterde droom in vervulling. Ik ga voor langere tijd naar het buitenland. Om zin te geven aan mijn reis, heb ik me aangemeld om vrijwilligerswerk te doen. Natuurlijk denk ik ook een beetje aan mezelf en start de week met een oriëntatieweek. In deze week ga ik een hele week kennismaken met de Balinese cultuur. Ik ga toch wel andere dingen doen dan tijdens mijn vakantie op Bali vorig jaar in mei; een workshop batik painting, een paar lessen Balinees, workshop flower offering en een bezoek aan een heilige tempel. Tempels heb ik al wel genoeg gezien maar hoort er wel een beetje bij. Dan start ik met drie weken vrijwilligerswerk wat inhoudt dat ik Engelse les ga geven op een school aan kinderen die variëren van de leeftijd van 3 jaar tot 18 jaar. Het ziet er nu naar uit dat ik deze periode nog wel zal verlengen, maar dat doe ik dan wel ter plaatse om nog wat vrijheid te houden. Ik sluit af met een yoga/meditatieweek. Een weekje in de meest onmogelijke poses proberen om zen te worden. Ik ben benieuwd hoe en of dat gaat lukken. Maar het vooruitzicht vind ik al helemaal leuk. Deze vijf weken 'woon' ik in een vrijwilligershuis met andere vrijwilligers met ook andere nationaliteiten.
De laatste periode van deze weken ga ik afsluiten op Java. Ik wil heel graag naar Jakarta om te kijken of ik nog terug kan vinden waar mijn vader (en voorouders) hebben gewoond. Dan naar Cibadak om te kijken wat er nog over is van de kalkbranderij die niet meer in werking is. Gewoon om de simpele reden dat de kalk op is. Dan nog naar Yogyakarta en verder zie ik het allemaal wat er op mijn pad komt.
Ik ga proberen, als de internetverbinding het toelaat, deze site proberen een beetje bij te houden zodat jullie kunnen zien wat ik doe, hoe ik het vind en waar ik uithang.
Ik heb er ontzettend veel zin in, maar vind het ook ontzettend spannend. Voorpret noem ik het maar......